2020-03-19 17:48:00 / Posted By: Florcii
<

Vagy inkább fenntarthatóbb, ez pontosabb megnevezés, hisz -őszintén megvallva- én sem tudok, vagy akarok lemondani mindenről. Minden esetre az elmúlt években sok dolgot lecseréltem, gondosabban szelektálom a hulladékunkat. Remélem példát is mutatok vele a lányomnak, aki ugyan még csak 3 éves, de a mindennapjaiba beivódik, így természetessé válik a környezettudatosabb élet.

Napi hulladékunk hamar lecsökkent, mikor vízszűrő kancsóra váltottunk, palackozott víz helyett. A mi vízfogyasztásunk mellett 1 vízszűrő betét teljesen kiváltja a havi palackozott verzió mennyiségét. És hát cipekedni se kell, 1 körrel kevesebb. :)

A kávékapszuláink újratölthetőek, 2 éve rendeltük őket, azóta szuperül kiszolgálnak minket.

Társasház lévén a szelektív zsákért meg kell küzdeni, sajnos csak pár darabot hagynak itt a szemétszállító munkatársai. Viszont egy közeli barkácsboltban bármikor beszerezhető. Minden fontos tudnivaló rá van nyomtatva, a helyes szelektálás érdekében.

Tisztítószereket, mosószereket Lili érkezésével cseréltem le, kipróbáltam párat, nekem végül a Frosch és Seventh Generation termékek váltak be.

A konyhában, a fürdőben és úgy az egész lakásban remekül helytállnak. Emellett tisztítókendőkkel takarítok, amikkel villámgyorsan, de hatékonyan fertőtleníthetem a lakást.

Lili pihe-puha bababőrét is szeretném sokáig megőrizni. A DM sajátmárkás fürdetője segít ebben. Vegán, jó illatú, nagy habot csinál és nem károsítja a bőrét. A nagy gubancokhoz almás kifésülő sprayt vetünk be.

Az én bőrömről is a Frosch gondoskodik, imádom a mandulás tusfürdőt. A sampon már más kérdés. Kipróbáltam azokból is többfélét, viszont a fejbőröm az érzékenysége miatt csak a head&shoulderst viseli el. A hajápoló viszont bio mandula és argánolajjal táplálja a hajam.

Az almás-limeos micellás víz nem rég érkezett. Vicces, pez cukor illata van. :D

Saját készítésű, arctisztító koronggal viszem fel, ami használat után mosható.

Sminktermékek terén is natúr kozmetikumokat használok. Szülés után hihehetlen mennyit változik egy nő. Amik korábban imádott termékek voltak, most messziről elkerülöm. Időbe telik, tudom, de megéri kipróbálni több terméket is, a bőröd meghálálja.

Emellett hamarosan beszerzünk egy beltéri komposztálót, kíváncsi vagyok hogyan fog beválni. Az a mennyiségű komposzt amit elő tud állítani, elég a szobanövényeink tápozásához. Ez egyben kiváltaná a bolti tápoldatokat, és a hulladékunk is csökken.

A porzsívózásról Wall-e gondoskodik (robotporszívó), majd gőzmoppal mosok fel utána, ami semmilyen vegyszert nem igényel. A jelenlegi helyzetben még jobban odafigyelünk a takarításra, amire egy kis gyermek mellett egyébként is nagy figyelmet fordítunk. Minden esetre minden tőlünk telhetőt megteszünk a baj elkerülésére.

Ezek az én tapasztalataim. :) Természetesen nem biztos, hogy másnak is ezek válnak be. Érdemes 2-3 vagy akár többféle terméket kipróbálni, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Apró lépésnek tűnik, de óriási a testünk, a környezetünk, a világunk érdekében. :)

#a megnevezett márkákkal semmilyen kapcsolatban nem állok

#nem szponzorált tartalom

#nem reklám


Nem szeretnél lemaradni az új postokról? Iratkozz fel!