2020-07-05 18:07:35 / Posted By: Florcii
<

A házikót rokonoktól örökölte Lili. Mindennap használatban van, eredetileg a nyuszik otthona, de gyakran vendégeskednek a dinók náluk. Nagyon szép állapotban került hozzánk, de látszott, hogy szomjazik a fa egy kis ápolásra. Engedélykérés után neki láttam felújítani, pácot és némi festéket kapott a ház és a bútorok, de aztán félbemaradt az akkori költözés miatt.

Ilyen lett akkor:

Nem rég Lilinél eljött a szinezzünk ki mindent is korszak, és hát ugye ha anyának szabad a házat festeni, akkor neki is, nem? Persze. Nem is gátolnám meg sose a művészi énjének fejlődését, de van az a pont, mikor a zsírkréta- szinesceruza- filctoll kombó már nem mutat jól a házikón, és nem is jön le róla. (Mindeközben -míg írtam a bejegyzést- épp szinezi a házat :D)

Úgy éreztem itt az idő, kell rá egy olyan réteg, ami könnyen tisztítható. Lepácoltam azért újra előtte, itta is rendesen, szinte azonnal meg is száradt. 2 réteg világosszürke krétafestékkel kentem le a vázat, a falakat. A bútorokat is  pácoltam, festettem. Azok is a házhoz jártak, egyedül a francia ágyat készítette Dani. Szegény nyusziknak nem volt fekhelyük. :D

A padlóra filc szőnyeget, és műfűvet ragasztottam. Dekornak és burkolatváltónak pedig fakorongokat tettem bele. A siker nem maradt el, reggel mikor meglátta teljesen bezsongott, nagyon tetszik neki. A korábbi világítást ki kellett venni, mert elromlott, de hamarosan szerzek újat, hogy fénybe borulhasson a nyusziház/dinólak.

Nem szeretnél lemaradni az új postokról? Iratkozz fel!