2020-06-14 17:57:00 / Posted By: Florcii
<

Az előtte képeket láthattátok instán. A színekkel nagyon nem vagyunk kibékülve, lesz festés, padló csere. A redőnyök is kisebb javításra szorulnak, és a terasz szúnyogháló ajtaja is cserére szorul, ezeket már meg is rendeltük. 

Előjáróban a nagyobb tervek:

A falak fehér, barna orchidea és kevertetett khaki zöld Poli-Farbe színeket kapnak. (utóbbinak most nem tudom a pontos kódját, de meg fogom nézni) A padlót nem bontjuk meg, csupán rá tesszük az új laminált padlót. Hosszas utána járást követően sikerült olyan mérsékelten vízálló darabot találnunk, amit egybefüggően az előszoba-konyha-nappali-közlekedő négyesben nyugodt szívvel letehetünk. Személyesen is megnéztem a kiválasztott padlót, az úriemberek készségesen segítettek szegélyt, alátétet választani hozzá.

A héten- sok más program mellett- ezekre volt idő:

A képeken látható konyhán sokat gondolkoztunk, végül eladásra került és a mostanit fogjuk átvinni. Fehérre lesz fóliázva a váz, munkalapot, frontokat és mosogatótálcát veszünk másikat. (ugyanitt edserum frontok eladók :D)

Első körben szükség volt villanyszerelőre, Fi relé bekötés miatt. Dani is rendkívül ügyes villanyszerelésben, de ezt inkább másra bízta. A többi munkát viszont ő fogja megcsinálni.

Ilyen például a konnektorok bővítése ( kb. minden szobában van 1….köszi), egyet kivezet a teraszra is.

A nappaliban körbe spotok, színes és fehér led fények, kocka lámpák lesznek. 

Az álmennyezet kész, spotok bekötve. A keretek még nincsenek fent, a ledszalagok és még sorakoznak, de festés előtt még ezek is meglesznek. A világítást most mindenhol spotlámpával oldjuk meg. A konyhában lesz plusz függő világítás az asztal felett, illetve Lili napocska lámpát választott. Van ami már fent van, van ami még úton, de mire költözünk minden a helyén lesz. :)

A bútorok nagy része megvan, van amit átalakítunk és akad azért majd új szerzemény is.

A konyhai csempének csak egy része lett levésve, a többire tapadóhídat kent, háló, glett majd szín kerül. Kevesebb munka, kosz, sitt ez a megoldás. Igazság szerint a csempékkel mindig bajban vagyok, még sose sikerült olyat találni ami úgy igazán tetszene, így most falszínre lesz festve és üveg fröccsenésgátló lap lesz felszerelve a főzőlap és a mosogató fölé. 

Így állunk most vasárnap este. :) Sietnünk nem kell igazából, bár tény hogy már szívesebben lennénk ott. Úgy döntöttünk mindent megcsinálunk (értsd az utolsó csavarig, max a ruháinkat kell majd átvinni a legvégén) költözés előtt, hogy kész otthon várjon minket.

Festék:

Poli-farbe platinum matt fehér

Poli-farbe barna orchidea

Poli-farbe khakizöld, kevert

Laminált padló:

Classen honey oak- méztölgy

sbsparketta.hu

Lámpák, spotok, szerszámok:

anrodiszlec.hu

praktiker

#nemreklám

Nem szeretnél lemaradni az új postokról? Iratkozz fel!