2020-06-22 18:03:42 / Posted By: Florcii
<

Dolgozunk, Lilizünk, vezetni tanulok a felújítás mellett. Egy percig sem panasz, ez mind édes teher, csak picit lassabban halad így a felújítás. (Igaz nem rohanunk sehova, de azért de)

Napközben elkezdtem írni a bejegyzést, majd hazajött Dani és módosíthattam is. Úgy kezdtem, a festéssel megvagyunk. Hát mégse :D

Kezdem inkább azzal, a laminált padló 90%-ban kész. A közlekedő még hátra van, illetve – itt jön Dani ötlete a képbe- a külön mosdó. Természetesen ráhagyással számoltuk a vásárolandó padló mennyiségét, és hát bőven van még, így megspórolva egy oda-vissza utat, inkább a mosdóba is laminált padlót teszünk. De ha már új a padló, a nem tetsző csempét is tüntessük el. A fürdő és a mosdó felújítását későbbre terveztük, utóbbi most mégis meg lesz. A csempét le is kente tapadóhíddal, majd fehérre fogja festeni. Új mosdó, kis szekrény és némi dekor jön majd a sorban.

A festés nagy része kész, a nappali-konyha és a hálószobánk fehér és barna orchidea (a csempézett részt még javítani kell), az előszoba és a gyerekszoba zöld színt kapott.

Lili dinó szenvedélye továbbra sem lankad (reméltem hogy nem gondolja meg magát az utolsó percben); kedves, mosolygós dínókat kerestem neki pinteresten. Ha más nem is, Lili szoba festése tutira kész lett ma reggel. :)) Meg is lettem dicsérve: „szép munka, anya” tetszik neki a falfestés.

A maradék kevert festéket és egy sötétebb dekor festéket használtam hozzájuk. Régebben csináltam pár faldekort, de már nagyon régen. Szabad kézzel rajzoltam elő a mintákat, amik szerintem egész méretarányosra sikerültek. Most még furán hatnak az üres szobában, pl a zöld falon alvó kis dínó az ágy szélén fog „szundikálni”, a t-rex a gardróbot őrzi majd. A csodás, esős napok alatt nem sikerült szépen fotózni, élőben teljesen más, visszafogott színe van. 4L festéket kevertettem, elég kiadós lett, az előszoba festés után is maradt bőven a későbbi javításokhoz is. Az előtérben fehér bútorokkal, méz tölgy padlóval remekül mutat majd.

A hálóba is tervezek dekor festést, amint üres lesz a szoba, most az a raktár.

A fürdő most marad, ott nagyobb átalakításokat tervezünk, abba idén már nem vágunk bele. (mondom most)

Igyekszünk a héten is apróbb dolgokat befejezni.(szegélylécek, festés javítás, ledek bekötése…)

Ha ezek megvannak, kezdődhet a konyha bontása.

Nem szeretnél lemaradni az új postokról? Iratkozz fel!