2021-09-19 13:11:44 / Posted By: Florcii
<

A dinók kora lejárt

Nem teljesen azért, de már alább hagyott a dinó őrület. Persze nem ez volt a fő oka, hogy újra festettük a szobát.

Sajnos tavaly télen felütötte fejét a penész, ami okozott némi kellemetlenséget, főképp, hogy az ágya alatt jelent meg. Időközben kiderült, hogy a szigetelést anno nem csak a ház faláról, az alapról is lehagyták. Földszinti lakás lévén így a padló igencsak hűvös.

A lakás nagyobb részén (előszoba-konyha-nappali) felülburkoltuk a padlót, így ott egy fokkal kellemesebb a hőérzet, a hálószobákban ez kimaradt. Hiába a cuki játszószőnyeg, sok helyen nem fedte szőnyeg a szobát, így továbbra is hideg volt.

Nagyobb beruházásba nem akartunk fogni, egyrészt idő és pénz hiányában, másrészt az alap hiányát nem tudjuk úgy pótolni, hogy azt a szintet hozza, amit kellene.

Így aztán hirtelen ötlettől vezérelve, megnéztük a padlószőnyegeket a Diegoban. A kedvezményes napok alatt, még kedvezőbb áron jutottunk hozzá, azonnal.

A falakat, a padlót fertőtlenítettük már többször is a penész óta. Hála istennek azóta nem találkoztunk vele. Nos, itt jön nagyjából az a rész, hogy ha már kipakoljuk a szobát, szeretnél e más mintát a falakra?

Sokáig a Bogyó és Babóca volt a fejében, de aztán sikerült lebeszélni róla. Cukik, de nem tudok őket elképzelni a szoba falain. Végül egy kellemes pasztell barna árnyalatot álmodtam meg alulra és fehér színt a fal felső részére, szivárvánnyal, a kedvenc állatokkal, és egy kis csavarral.

Borzasztóan tetszik az amerikaiak kreatív megoldásai. Mint például a lambéria olcsóbb, diy megoldása. Ezt most mi is kipróbáltuk Lili szobájában, és oda meg vissza vagyok.

Roppant egyszerú egyébként. Eredetileg a nagyi pincéjében lévő léceket használtuk volna fel, de sajnos azok sérültek, görbék voltak, így más felhasználást kapnak majd. 7cm széles léceket terveztem, de csak 5 cm szélest kaptam, így nem gondolkodtam rajta sokáig, ez lett. :)

1m magasan megjelöltük a falat és fehérre festettük nagyjából addig. A kereszt lécet ragasztottuk fel először, hogy az legyen vízszintes. A függőleges lécekben bizony lett is eltérés, 1-1 cm +/-. Ezeket is stukkó ragasztóval rögzítettük a falra. Hogy tuti legyen a tartás, a lécek és a fal találkozásánál is végig húztuk a ragasztót. Száradás után jöhetett a barna festék. Majd a dekor megoldások.

A szoba új elrendezését egyik este terveztem. Kivágtam a bútorok miniatűr mását és egy papíron rendezgettem. Van ami cserére vár, mint a játéktároló és van ami festésre, mint a babakonyha.

Na de a falak. A végleges elrendezés után, a bútorokhoz igazítottam az új dekort. Így lett az ágya felett szivárvány, aminek a tövébe került a felhő lámpa. A szemközti falon pedig stencillel készült állat és növény sziluettek.

A festékek itthon voltak, csak fehérrel finomítottam az árnyalatokat. A stencilt színes kartonlapokból vágtam ki. Volt amihez kellett sablon, volt amit szabadkézzel rajzoltam. A magasságból még vehettem volna el, hogy kiférjen egy 5. sor, de ez már későn jutott eszembe, akkor már nem akartam előlről kezdeni. Úgy gondolom, így is fantasztikus lett. :)

A padlószőnyeget a megtisztított előző laminált padlóra ragasztottuk, hogy szintbe kerüljön a közlekedő megemelt burkolatával. Talán ez volt a leggyorsabb és legegyszerűbb része a szoba felújításnak. Könnyen méretre vágható, és a szőnyegragasztóval gyorsan a helyére rögzíthető.

Egyébként a padlószőnyeg adott egy újabb ötletet. :D Nem igazán rajongtam érte eddig, de be kell látnom sokkal komfortosabb és praktikusabb bizonyos helyiségekben, lásd gyerekszoba.

A fali tároló is a helyére került. A kis dobozokat még megjelölöm majd neki, hogy lássa mibe mi van. Illetve még néhány finomhangolás vár még a szobára. Remélem ezeket a következő napokban meg tudom csinálni, mutatni nektek. :)

A végeredmény borzasztóan tetszik nekünk és persze ami a legfontosabb a szoba tulajának. :) Igazán csajos és világos kuckó lett.

Ui.: igen, a radiátor alatt kimaradt a szegély festés, ezt azóta pótoltam. :D

Nem szeretnél lemaradni az új postokról? Iratkozz fel!