2021-03-18 22:10:29 / Posted By: Florcii
<

Avagy, a "Hogyan kössünk le egy ovist" következő fejezete. :D

Jó ideje tervezem megmutatni, milyen lett Lili szobája, de lehet, hogy már csak az átalakítás után/közben fogom. Igen, még egy éve sem lakunk itt, és átalakítjuk a szobáját. Sajnos fellépett egy kis penész gond a lakás azon részén; padlófűtést és új burkolatot kap.

Ha már belefogunk, megkérdeztem őt is, továbbra is dinós szobát szeretne e, vagy van valami más kívánság. Hááááát....bogyó és babóca. Semmi bajom velük, de semlegesebbre gondoltam, ettől még fal dekorációként felbukkanhatnak. :D Van még addig sok idő, csak a nyár elején tudunk belevágni, így addig mutatok majd neki alternatívákat, készítek pár tervet a szobájáról. Ami biztos, maradnak a színek, egy kis terrakotta, barna hozzáadásával.

Na de a lényeg. Lili elég mozgékony, 50 nm-en viszont nehéz a mozgás igényét lekötni. Sétálunk persze, a roller továbbra is csak lakásdekoráció. Játszótéren olyan a népsűrűség, hogy inkább kihagyjuk. Tehát itthon kell megoldani. Előszeretettel alkot a párnákból ugróiskolát, ami szuper kreatív, de nem túl biztonságos. Így jött az ötlet, hogy meglévő IKEA- Stoense szőnyegére ugróiskolát festek neki.

Papíron megterveztem, alul-felül 10 centit hagyva. Majd mérőszalaggal kimértem, és filctollal felrajzoltam a kockákat. Nos, ez elsőre persze nem sikerült, benéztem a méretet. :D :D Na de sebaj, újra rajzoltam. Itt-ott majd levágom a szálak tetejét, hogy ne legyen túl piros, de egyébként alig észrevehető.

Textilfestékem korábbi projektekből volt itthon, így a színek adottak voltak, deee keverhetőek, így született a terrakotta és a sötétzöld szín.

Mikor neki láttam, még dino mancs volt a kérés, aztán szivárvány lett belőle. :)

Fentről lefelé haladva készült a festés. Így a szivárvány alapján festettem a kockákat is. A festéknek 3 nap száradási ideje van. Izgultam kicsit, hogy kibírja e, de nagyon ügyes volt. (Próbálkozott azért) Este a nappaliban, napközben az ágyunkon száradt. A számokat este festettem, mivel kicsik, reggelre meg is száradtak hál isten, így ma már ténylegesen bírtokba vehette.

Nem is lenne igazán az ő szőnyege, ha nem segít benne. Úgy gondolta ő is beszáll, és a szélén elkezdte ujjal festeni. :D :D Nagyon büszke rájuk, úgyhogy azokat megtartjuk.

Összeségében nagyon büszke vagyok erre a kis projektre. Nagyon tetszik így a szőnyeg, jó ötlet volt belevágni. :)

Nem szeretnél lemaradni az új postokról? Iratkozz fel!