2019-12-22 17:38:00 / Posted By: Florcii
<

Finomak a boltiak is, mentes is akad, de azért gondoltam mégis csak megpróbálkozom a házi verzióval. Legfőképp azzal, hogy búza-és tejmentesen milyen lesz. Nos, állagra, ízre, tökéletes, küllemre háááát...a csoki olvasztást még gyakorolnom kell. :D

Egy bökkenő akadt a receptben, a tejszín. A legtöbb tejtermék helyett egyszerű mentes opciót használni, de a tejszín, tejföl még nem sikerült. (Ha valakinek van tippje ezekre, lécci ne tartsa magában) A bioboltban találtam krémalap keveréket, ami jónak tűnt, hát  kipróbáltam. A krémalapot- tejszínt- a leírtak szerint készítettem el.

100 g krémalapot 150ml  vízzel csomómentesre keverünk és sűrűre főzzük. Ha kihűlt 200g margarinnal felhabosítjuk. Innentől már az eredeti receptet követtem:

25dkg cukor

25dkg kókuszreszelék

25dkg margarin

1dl tejszín (esetemben az elkészített krémalap)

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj

A cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint és a tejszínt (krémalapot) öntsük egy edénybe és alacsony hőfokon lassan forraljuk fel. Közben kevergessük, és ha felforrt, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. A kókuszos masszát 2-3 órára tegyük a hűtőbe. Ha kihűlt, formázzunk belőle hosszúkás rudacskákat. Az elkészült rudakat tegyük vissza a hűtőbe, amíg a csoki elkészül. Az étcsokit vízgőz felett olvasszuk fel, a kókuszos formákat pálcikára szúrva, mártsuk a csokiba. A felesleget csurgassuk le, sütőpapíron tegyük újra hűtőbe dermedni. 

Nem szeretnél lemaradni az új postokról? Iratkozz fel!