Kedvenc, ünnepi, klasszikus, omlós. Örök.
Se Kevin nélkül, se linzer nélkül nincs karácsony. Ezek már hagyománnyá váltak, ez van. :D Természetesen ezt is búzamentes lisztből készítettem el, hogy gond nélkül rá járhassak bármikor. A legcukibb kukta is szívét, lelkét (néha a lábát is) beletette. Óriási lelkesedéssel gyúrta, nyújtotta, szaggatta a tésztát, hihetetlen élmény volt nekem is együtt készíteni vele.
30 dkg liszt (Schar süteményliszt keverék)
15dkg őrölt mandula
13 dkg cukor
1 vanília rúd
csipet só
1 citrom reszelt héja
25 dkg margarin
lekvár vagy mogyorókrém a töltéshez
Ízlés szerint cukormáz, csoki a díszítéshez
A lisztet, mandulát, cukrot, sót összeöntjük egy tálba. A vanília rudat kikaparjuk, a citrom héját lereszeljük és a keverékhez adjuk. Végül a szobahőmérsékletű vajjal puha tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtuk, kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 6-8 percig sütjük. (az első 1-2 tepsinél még 8 perc, de ha igazán bemelegszik a sütő a 6 perc is elég, hogy szép világos maradjon) A lapokat lekvárral, mogyorókrémmel összeragasztuk, cukormázzal, olvasztott csokival díszíthetjük.