2019-12-04 17:35:00 / Posted By: Florcii
<

Elméletben ez a felkészülés, pihenés időszaka, mégis ilyenkor rohanunk ajándéklistával boltról-boltra, három helyre bevásárolni, mert az elsőbe nem kaptunk meg mindent vagy a munkában hajtjuk túl magunkat. Sokan megőrülnek ettől, mások pont ebben lelik örömüket. Így vagy úgy, de ha elkap a hangulat, az advent az év legcsodásabb időszaka.

Gyerekkel úgy érzem még izgalmasabb: levelet írtunk a télapónak és az angyalkáknak, minden egyes dekorációt jóvá hagyott és végre én segíthetek rejtegetni az ajándékokat, amíg az angyalkák a fa alá nem teszik. Hamarosan indul a sütés-főzés, amiben biztos segítőkész kis kuktám lesz. Addig is hangolódunk a fényekkel, dekorációkkal.

Idén fehér karácsonyunk lesz, az elmúlt években nem igazán volt kint hófehér a táj, így most behozom a lakásba. Míg válogattam a díszeket, átnéztem a készletet, rá jöttem, nekem igazán piros-fehér az igazi karácsonyfa. Így aztán a jövőben valószínűleg ezekkel a színekkel variáljuk majd a díszítést. Előkerültek a szarvasok, diótörő katonák, tavaly készült diy fenyőfák, és hát persze a fények.

A szarvas pár eredetileg barna színű, de arra gondolam ha már két oldaluk van, legyenek különbözőek. Így ősszel a barna felük csal melegséget az otthonunkba, advent alatt pedig fehér hó ruhába bújnak. A filc fenyők cserepe is behavazódott.

Összegyűjtöttem minden olyan gömböt, dísztárgyat amit pár este alatt fehér köntösbe öltöztettem. Leginkább kék és arany gömbök estek a fehér festék áldozatául, de egy kopott piros mécses tartó is új külsőt kapott. A télapó szánja javításra is szorult, majd újra políroztam.

A hógömböm már nagyon régi darab, tán 15 éves is megvan. Ő úgy szép, ahogy van, de az elsárgult „hó” nem volt túl szép látvány, így aztán picit felélénkítettem a színeit, hogy még sokáig karácsonyi dísze legyen otthonunknak.

Nem szeretnél lemaradni az új postokról? Iratkozz fel!